בריאות העין

מהי דלקת הבלפריטיס?

בלפריטיס
בלפריטיס

בלפריטיס או דלקת של שפת העפעף בעברית היא אחת מהמחלות השכיחות ביותר בקרב האוכלוסייה הכללית.

מדובר על מחלה כרונית שלרוב מאופיינת באופי מתקדם שהשכיחות שלה עולה עם הגיל. בדרך כלל כשהמחלה מתפרצת הפגיעה שלה קלה מאוד אך ככל שחולף הזמן הפגיעה שלה הולכת ונהיית חמורה יותר ויותר.

מאחר ומדובר על מחלה שהתסמינים שלה מזכירים מאוד תסמינים של בעיות עיניים אחרות, לא אחת האבחנה שלה מתעכבת מאוד.

הסוגים השונים של בלפריטיס

כיום נהוג לחלק את כל המקרים של בלפריטיס לשני סוגים עיקריים: בלפריטיס אחורית ובלפריטיס קדמית. בלפריטיס קדמית היא מחלה שמערבת את הריסים ואת בלוטות השומן בעפעף ובלפריטיס אחורית מערבת את בלוטות המיבומיאן. במקרים מסוימים המחלה תהיה שילוב של בלפריטיס אחורית וקדמית במקביל.

תסמיני הדלקת

התסמינים של הדלקת משתנים בהתאם להגדרה של הבלפריטיס (קדמית או אחורית). כך למשל בלפריטיס קדמית מאופיינת בריסים שנוטים להישבר, בריסים לבנים ובהופעת קשקשת על גבי הריסים ואילו בלפריטיס אחורית מתאפיינת בתסמינים כמו למשל כיבים שמופיעים על שפת העפעף והפרשה שומנית סמיכה מאוד.

באופן כללי המחלה גורמת לעיניים אדומות ומגרדות, לנפיחות בעיניים ולטשטוש הראייה, למצמוץ יתר, עיניים יבשות, הפרשות דביקות שמופיעות על העפעפיים בעיקר לאחר ההתעוררות מהשינה בבוקר, חוסר סבילות לעדשות מגע ועוד.

בנוסף בלפריטיס יכולה לבוא לידי ביטוי מבחינה תסמינית ברגישות גבוהה לאור, בתחושה של צריבה או של עקצוץ בעין, בהצטלקות של רקמת העפעף, בהיעדר ריסים ועוד.

מה הם הגורמים למחלה?

ישנו מגוון רחב ביותר של גורמים שיכולים לגרום להתפרצות של בלפריטיס להלן:

כיצד מאבחנים בלפריטיס?

ישנן בדיקות רבות שמשמשות על מנת לבצע את האבחנה של המחלה. חלק לא מבוטל מהבדיקות מיועדות לשלול קיום של מצבים אחרים או לאשר את קיומם. בין היתר מדובר על הבדיקות הבאות:

כיצד מטפלים במחלה?

בדומה לכך שקיימים גורמים רבים שיכולים להוביל להתפרצות של הדלקת ובהתאם לכך שקיים מגוון רחב של צורות בהן המחלה יכולה לבוא לידי ביטוי, כך גם קיימים טיפולים רבים שמיועדים להקל על סבלם של החולים להלן:

Exit mobile version