
בניגוד למה שרבים חושבים, לא כל אדם שמרכיב משקפיים הוא מועמד מתאים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר. למעשה רק שבעים אחוז מהפונים לניתוח אכן מתאימים לעבור אותו.
החדשות הטובות הן שגם אם לא נמצאתם מתאימים לעבור את הניתוח בלייזר, הרי שכיום קיימות מגוון טכניקות כירורגיות אחרות שניתן לעשות בהן שימוש על מנת לשפר את הראייה כמו למשל השתלת עדשות תוך עיניות.
מה בודקים בבדיקת ההתאמה?
הבדיקה מתבצעת על ידי שימוש בטכניקות מתקדמות שכוללות שימוש בסורק אלקטרוני למשל אך גם במגוון טכניקות של בדיקת ראייה קלאסיות. במהלך הבדיקה גם יוחלט על סוג הניתוח ועל הטכניקה הניתוחית המומלצת ביותר למטופל בהתאם לממצאים. שימו לב – מידת ההצלחה של הניתוח ותוצאותיו של הניתוח הן פונקציות של בדיקת ההתאמה ולכן חשוב לעשות את הבדיקה אך ורק בקליניקה שמתמחה בתחום באופן ספציפי.
מי לא מתאים לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים?
כל עוד הרפרקציה עלתה באופן מתמיד במהלך השנים האחרונות לפני הבדיקה או כל עוד במהלך השנה האחרונה לפני הבדיקה המספר עלה ביותר מ-0.25 דיופטר, הרי שהמועמד פשוט לא מתאים עדיין לעבור את הניתוח.
פרמטר חשוב נוסף שבודקים הוא המבנה של הקרנית לפני הניתוח. כל עוד הטופוגרפיה (פני השטח) של הקרנית סימטרית וחלקה, הרי שאין שום בעיה לעבור את הניתוח אך במידה והקרנית סובלת מחוסר סימטריה ניכר או שמא בבדיקה מתגלה מצב ראשוני של קרטוקונוס או קיום של קרטוקונוס, הרי שהמועמד לניתוח יימצא כלא מתאים לעבור אותו.
מחלות שהופכות את המועמד ללא כשיר לעבור את הניתוח
מחלות סיסטמיות שיכולות להעיד על כך שהמטופל לא מתאים לעבור את הניתוח הן למשל מחלות מפרקים אוטואימוניות שונות כמו למשל דלקת מפרקים שגרונית בפאזה הפעילה שלה, מצבים בהם המערכת החיסונית של המטופל סובלת מבעיות של חוסר תפקוד כמו במחלת האיידס למשל, סוכרת לא מאוזנת שעלולה לגרום לעיוות של תוצאות הבדיקה ועוד.
בנוסף לכל המחלות שהוזכרו לעיל ישנו מגוון של מצבים שבהם לא מומלץ לעבור את הניתוח כמו למשל הריון שבו תוצאות הבדיקה של הרפקרציה עשויות שלא לשקף את המצב האמתי בשטח, עיסוק בספורט אתגרי ומסוכן, שימוש בתרופות מסוימות ועוד. בכל מקרה שבו אתם מעוניינים לעבור ניתוח לייזר לתיקון הראייה אל תוותרו על בדיקה לפני ניתוח.