התעוררתם משנתכם עם ריסים דבוקים וגרד בעין? ייתכן מאוד שאתם סובלים מאחת המחלות המדבקות והשכיחות ביותר בסביבה, כשהכוונה היא כמובן לדלקת עיניים.
דלקת עיניים ויראלית (נגיפית)
דלקת עיניים נגיפית היא דלקת עיניים שכיחה במיוחד ומדבקת במיוחד. זהו הרקע לכך שבמקרים רבים נוצרים מוקדים שלמים של דלקת נגיפית כמו למשל במקרה של משפחה שלמה הסובלת מהדלקת או גן ילדים שבו חלק ניכר מהילדים סובלים מהמחלה. דלקת עיניים נגיפית מועברת הן במגע עקיף והן במגע ישיר, כך שגם נגיעה בחפץ המזוהם בנגיף ולאחר מכן מגע בין היד שנגעה בחפץ לבין העין, יכול להוביל להדבקה.
דלקת עיניים חיידקית
דלקת עיניים חיידקית באה לידי ביטוי בעין דביקה ואדומה, מתפתחת במהירות ומלווה בתלונות על צריבה או גרד. ברוב המקרים רק עין אחת מעורבת בדלקת, אך לאחר מספר שעות עד ימים מתפתחת גם בעין השנייה דלקת. כמו כן דלקת עיניים חיידקית באה לידי ביטוי בנפיחות בעפעפיים ובהפרשה סמיכה ומוגלתית על הריסים ובין העפעפיים.
דלקת עיניים אלרגית
דלקת עיניים אלרגית היא תוצאה של חשיפה לאלרגניים הנמצאים בסביבתנו הקרובה ואפילו באוויר כמו למשל אבקני פרחים, אבק ביתי, חומרי כביסה, חומרי קוסמטיקה ועוד. כמו כן נראה כי ישנה נטייה גנטית לסבול ממחלות אלרגיות, כאשר השילוב בין הנטייה לסבול מאלרגיות לבין החשיפה לגורמי האלרגיה, מוביל בסופו של דבר לדלקת עיניים אלרגית.
ישנם מספר סוגים של דלקת עיניים אלרגית: דלקת אלרגית כל-שנתית, דלקת אלרגית עונתית, דלקת אביבית, דלקת של פפילות גדולות ודלקת אטופית של הקרנית והלחמית. הטיפול בדלקת עיניים אלרגית מתחיל לרוב משימוש באנטי היסטמינים, כאשר באופן הדרגתי ממשיכים את הטיפול בהתאם לתגובה. במקרים שבהם האנטי היסטמינים לא הביאו להקלה, ניתן להמשיך בדרך כלל לטיפול בסטרואידים ובמצבים היותר חמורים ניתן להתנסות בתרופות אימונו מודולטוריות כמו טאקרולימוס למשל.